Tenir els ulls secs és un problema comú entre la població. Es calcula que un 15% de la població pateix aquesta afectació ocular.

En aquests temps en que l’ús de pantalles és un fet molt habitual en les nostres vides, és important saber detectar aquesta afectació i posar-hi remei com abans millor, ja que és un problema que pot causar grans incomoditats en el nostre dia a dia. 

Causes de la sequedat ocular

La sequedat d’ulls és un problema que pot tenir el seu origen en problemes fisiològics o ser un efecte secundari. 

Una causa habitual és un volum insuficient de llàgrima, que fa impossible una hidratació dels ulls correcta.

També és possible que el problema sigui causat per una lubricació o un moviment insuficients de les parpellesque fan impossible que la llàgrima arribi de forma correcta a tot l’ull.  

De vegades, alguns tractaments mèdics poden ser els causants d’aquest problema tan incòmode.

Tractaments relacionats amb les hormones, antihistamínics, antidepressius o anticonceptius poden tenir entre els seus efectes adversos la sequedat ocular. Consulta el prospecto i visita a un professional si fos necessari. 

Símptomes de la sequedat ocular

Entre els símptomes més habituals podem trobar la irritació, la picor, la vista cansada, la visió borrosa o los ulls envermellits.

L’ull sec provoca una gran incomoditat a qui el pateix, i per cant cal intentar resoldre aquest problema des del moment en que es detecta.

Consells para lluitar contra la sequedat ocular

  • Fes pauses quan estiguis usant dispositius electrònics amb pantalla:com ja hem dit abans, l’ús continuat de pantalles és un dels pitjors aliats pels nostres ulls. Tot i això, sabem que pot ser complicat desenganxar-se de les pantalles, especialment quan les usem per a treballar. Per això és important que descansem la vista de les pantalles cada poca estona per permetre que els nostres ulls no acumulin cansament.
  • Hidrata’t correctament:beu força aigua per mantenir-te hidratat tant tu com els teus ulls. És recomana beure almenys 8 tassons d’aigua al diaper estar correctament hidratat.
  • Evita el fum, la contaminació i el pol·len: aquests tres agents són els principals enemics per als nostres ulls. Evitar-los ajudarà a reduir les possibilitats de patir problemes de sequedat ocular.
  • Complementa la teva dieta amb productes que nodreixin els teus ulls: a més a més del beure, l’alimentació és un factor important a l’hora de mantenir una bona salut ocular. És recomanable especialment la ingesta de omega 3,un gran aliat pels nostres ulls.

Tens problemes de sequedat ocular? Explica’ns-ho i t’ajudarem

Com hem dit, la sequedat ocular és un problema molt comú. No cal alarmar-nos.

Malgrat tot, pot ser un problema molt molest.

Si tens problemes de sequedat ocular, vine a la Óptica Sa Pobla y t’ajudarem a tornar-te a sentir còmode amb els teus ulls.