Es probable que tu també ho hagis sentit alguna vegada.

“Si menges pastanagó hi veuràs millor”.

Com pot ajudar el pastanagó a la meva vista? Segur que aquesta és una pregunta que et feies quan eres petit.

Doncs és ben cert que una nutrició adequada pot ser bo per a la salut visual.

Segons un estudi fer per la companyia Alcon, “l’envelliment de l’ull pot provoca un dèficit de les defenses antioxidants”. Com ja hem dit en altres articles, vivim en un moment històric on la nostra vista pateix més que mai, ja que som en l’era de les pantalles.

Enfront això, i tenint en compte els resultats de l’estudi, hem de cuidar els nostres ulls el millor possible, i per fer-ho cal donar-los-hi una nutrició adequada per a mantenir una bona vista.

5 aliments per a cuidar els nostres ulls

Hi ha molts aliments que beneficien una bona influència sobre la nostra salut ocular. Són aquells aliments rics en vitamines A,C i E, a més dels que contenen antioxidants com la luteïna i l’omega 3.

A continuació recomanem 5 aliments que seran de gran ajuda pels nostres ulls per les seves propietats naturals:

  1. Espinacs: els espinacs son el vegetal amb el major índex de luteïna, a més d’incloure zeaxantina. Ambdues proteïnes formen part de la retina, per tant, els espinacs son beneficiosos per a aquesta part de l’ull. 
  2. Prebes: els prebes ens aporten una gran quantitat de vitamina C, especialment els verds. Per altra banda, segons un estudi del British Journal of Opthalmology, els prebes taronges son una gran font de zeaxantina.
  3. Ous: la clara del ous és una gran font de luteïna i zeaxantina, a més de tenir greixos saludables i altres proteïnes. És una manera ideal de consumir aquestes proteïnes i que en facilita la seva absorció.
  4. Peix: el peix és la millor font natural de greixos omega 3, que també formen part de la retina de l’ull. La seva ingesta ajuda a enfortir l’estructura de les membranes oculars. Això sí, el peix ha de ser fresc i de qualitat.
  5. Fruits secs: la vitamina E és important per la seva acció antioxidant. Se solen relacionar amb la cura de la pell, però també actua de manera fantàstica en els nostres ulls. Els fruits secs son una gran font d’aquesta vitamina. 

Complements per a la nutrició ocular: Vitalux Plus

També existeixen complements alimentaris que poden ajudar-nos a complementar una dieta equilibrada per tal de mantenir els nostres ulls ben alimentats.

En aquesta línia, la mateixa companyia Alcon ha creat Vitalux Plus, un complement alimentari pensat específicament per a la nutrició ocular.

Cada càpsula d’aquest complement ens proporciona nutrients que inclouen carotenoides (luteïna y zeaxantina), vitamines antioxidants C i E, minerals i àcids grassos essencials omega 3. 

Perfectes per a mantenir els nostres ulls ben nodrits.

Vols saber-ne més? Vine a Òptica Sa Pobla.

Malgrat que no som metges ni experts en nutrició, a Òptica Sa Pobla podem ajudar-te si tens algun dubte sobre com mantenir una bona salut ocular.

No ho dubtis i visita’ns!