El contacte de la nostra oïda amb l’aigua de manera prolongada i descontrolada és una de les principals causes de l’aparició de problemes auditius.

Tots o gairebé tots hem patit alguna vegada la temuda otitis durant l’estiu. Sol ser especialment freqüent en els infants que fan natació i també durant els mesos que passem més estones dins l’aigua.

Per tot això, els taps de bany poden ser de gran ajuda. Gràcies a ells podem impedir que l’aigua penetri dins la nostra oïda i ens causi problemes.

Avui volem fer un repàs a aquesta eina simple però efectiva per a la protecció auditiva.

Tipus de taps per a les orelles

 Hi ha tres tipus de taps que es divideixen segons el material amb el qual estan fets.

  1. Taps de silicona: els taps de silicona tenen una gran capacitat per adaptar-se al canal auditiu gràcies a que son fàcilment mal·leables. Es col·loquen a la part externa de l’oïda i son especialment indicats per a dormir.
  2. Taps d’espuma: els taps d’espuma han d’encaixar-se dins l’orella per tal que funcionin. Aquest material, una vegada introduït, s’eixampla per tal d’ocupar tot el conducte. El major problema és la col·locació, que podria fer que no aconseguíssim la protecció desitjada.
  3. Taps de cera: els de cera, igual que els de silicona, son fàcilment mal·leables, i son per tant també còmodes i adequats per dormir. Com a particularitat, els taps de cera son hipoalergènics, fet que els fa adequats per a persones amb tendència a patir reaccions al·lèrgiques.

Funcions dels taps per a les orelles

  1. Protegir de l’aigua: com ja hem dit, els taps de bany poden ser els nostres millors aliats a l’hora de protegir el conducte auditiu de l’aigua. Malgrat això, s’ha de tenir en compte que no són vàlids per a submarinistes, ja que només funcionen correctament fins a un metre i mig de profunditat.
  2. Protegir del renou: pràcticament durant tot el dia estem exposats a renous que superen els decibels màxims recomanats per a la nostra oïda. Al ser aquest renou excessiu una de les causes més comuns de pèrdua auditiva, és important protegir-se’n. Especialment aquelles persones que tenen professions que les exposen a sons forts (músics, picapedrers, …).

A més a més, protegir la nostra oïda escoltant música a un volum adequat o usant taps en concerts ens mantindrà protegits de danys auditius en el futur.

  1. Taps per a dormir: sobretot per a aquelles persones que treballen de nit, dormir durant el dia i descansar bé pot ser una missió impossible. El renou del dia, del moviment de gent i vehicles, poden alterar el son i impedir el descans. Per tot això, és recomanable usar taps quan les condicions no siguin idònies per a conciliar el son.

T’ajudem a escollir els taps adequats per tu

Com pots veure, els taps poden ser una gran ajuda en moltes situacions.

Si encara et queda algun dubte o tens algun problema, acosta’t a Audio Sa Pobla o contacta amb nosaltres i t’ajudarem a escollir la millor opció per tu.

Tenir una bona salut auditiva és sinònim de qualitat de vida!