El segle XXI ha estat el segle dels gran canvis. L’aparició de les noves tecnologies ha canviat radicalment el món en el que vivíem, canviat els nostres hàbits, les nostres feines i les nostres vides.

Tan sols 9 anys després de l’aparició del primer iPhone, i a poc més de 30 anys de l’aparició del primer sistema operatiu Windows, som ja incapaços d’imaginar-nos les nostres vides sense les noves tecnologies.

Perquè, quant temps fa que no passes un dia sencer sense usar algun dispositiu digital?

Els telèfons mòbils, ordinadors, tablets y la resta de pantalles són presents al llarg dels nostres dies de manera constant. I és cert ens fan la vida més fàcil.

Malgrat això, també son els causants principals d’un problema cada vegada més constant entre les persones: la fatiga visual.

La fatiga visual digital: un problema seriós per la salut visual

La fatiga visual digital és una incomoditat visual que apareix quan usem els dispositius amb pantalla durant més de dues hores. 

Els seus símptomes principals son el cansament, la sequedat visual i la fatiga. Aquests símptomes poden influir molt negativament en la vida d’aquells que els pateixen, arribant a convertir-se en un problema visual de major importància.

El 50% dels joves d’entre 18 i 29 anys passa més de 9 hores diàries mirant una pantalla, y el 90% dels adults ho fa durant més de 2 hores. Amb aquestes dades, queda clar que la fatiga visual és un problema a tenir en compte.

Biofinity Energys, les lentilles que protegeixen els nostres ulls de la vida digital

Davant les dades que demostren la magnitud del problema de la fatiga visual digital i de la poca probabilitat d’un canvi d’hàbits entre la població, la companyia CooperVision ha creat les lentilles Biofinity Energys, que pretenen ajudar a paliar les conseqüències d’aquest problema.

El seu funcionament es basa en dos punts clau:

  • El seu disseny geomètric Digital Zone Optics, que integra corbes asfèriques a la zona òptica de la cara anterior de la lentilla. Ha estat creat per ajudar l’ull en l’esforç que suposa acomodar-se cada vegada que canviem l’enfocament, una acció que es repeteix constantment quan treballem davant d’una pantalla.
  • La tecnologia Aquaform, que reté la hidratació de la lent inclús quan el parpelleig redueix la seva freqüència, fet que sol passar davant la pantalla. 

Les lentilles Biofinity Energys poden usar-se tant si es pateix miopia com hipermetropia, però a causa del caràcter general del problema de la fatiga visual digital, la companyia treballa en la creació d’unes lents neutres de les mateixes característiques.

Pateixes fatiga visual digital?

Si has tingut algun dels símptomes de la fatiga visual digital, vine a visitar-nos a l’Òptica Sa Pobla. T’informarem de tot allò relacionat amb aquest problema visual i dels productes, como Biofinity Energys, que et poden ajudar a solucionar-ho.

contacta amb nosaltres