La sordesa és un problema més comú dels que podem creure. Afecta a un gran nombre de persones.

Per tal de tractar-la, és important saber quin pot ser el seu origen i que hem de fer quan en notem els primers símptomes. 

Causes de la pèrdua auditiva segons l’orella

L’orella es divideix en tres parts: l’orella externa, l’orella mitjana i l’orella interna. Depenent de la part danyada, els problemes d’audició tindran causes i conseqüències diferents.

  • En el cas de l’orella externa, les afeccions a la salut auditiva solen tenir el seu origen en l’acumulació de cera.En aquests casos, la solució serà una senzilla neteja de l’orella.
  • Quan el problema es situa a l’orella mitjana, el problema sol ser originat per inlamacions, presència de fluís a la part posterior del timpà o perforacions del propi timpà, així com la otoesclerosi.

Les solucions per a aquests problemes son de caràcter mèdic o quirúrgic. Si aquests tractaments no fossin possibles, un audiòfon podria ajudar a compensar la pèrdua auditiva.

  • Els problemes a l’orella interna son els més comuns. Les causes més habituals són l’envelliment, l’exposició a nivells alts de renou, l’ús de certes medicines o haver patit fractures cranials. La solució principal en aquests casos passaria sempre per l’ús d’audiòfons.

Conseqüències de la sordesa

Encara que la sordesa pot comportar certs problemes físics: vertigen, fatiga, mal de cap o estrès, és ben cert que les seves principals conseqüències són principalment de caire psicosocials. 

Al tenir dificultats per interactuar amb l’entorn, les persones sordes es troben en situació de vulnerabilitat. A través de la seva vida poden patir aïllament, ansietat i inclús depressiócom a conseqüència d’aquesta situació.

Per aquesta raó, és important treballar en programes d’inserció per a persones amb problemes auditius.

Com actuar davant els efectes de la sordesa

  • Comenta el tema amb els teus familiars. Moltes vegades les persones afectades per la sordesa senten aïllament, vergonya o inclús depressió. Parlar amb persones properes és el primer pas per a superar aquests problemes.

No t’ho guardis per a tu.

  • Visita a un professional quan notis els primers senyals de la sordesa.Un tractament a temps dels problemes auditius pot ajudar a reduir o pal·liar els seus efectes. Davant de qualsevol símptoma, no ho dubtis, posa’t en mans d’un professional.
  • Confia en la tecnologia. Sol ser la millor opció per a superar els problemes d’audició i dur una vida normal. Hi ha al mercat moltes opcions d’audiòfons que poden millorar la qualitat de vida d’aquelles persones amb problemes de sordesa.

 Visita’ns a Audio Sa Pobla i t’ajudarem

Audio Sa Pobla som especialistes en aquest tipus d’afeccions. Visita’ns sense compromís i t’ajudarem a recuperar el plaer d’escolta i sentir bé. Això és essencial per gaudir d’una bona qualitat de vida!